Äntligen har jag börjat på gym!

Varje dag såg jag hur en strid ström av kvinnor passerade genom grindarna till ett kvinnogym i Helsingborg som heter Curves. Jag har mitt kontor på andra sidan gatan och jag blev ganska nyfiken på vad det var som gjorde att det här stället drog till sig så många besökare. Någonting extra, litet utöver det vanliga gissade jag men jag kunde ju inte helt veta vad det var om jag inte själv besökte detta kvinnogym i Helsingborg. En morgon innan jag skulle till jobbet packade jag också en väska med träningskläder. Jag hade bestämt mig för att gå in på Curves den dagen efter jobbet. Jag gjorde det, och sedan har jag fortsatt att komma tillbaka. 

 

Jag har aldrig tidigare haft så roligt som när jag tränar på Curves. Män får gå och träna någon annanstans. Det här är ett gym för kvinnor i alla åldrar. Här tränar vi i grupp och har en väldigt fin sammanhållning. Det finns en tränare på plats under varje träningspass. Tryggt och bra! Varje träningspass pågår i 30 minuter. Perfekt. Detta har man tid med. Själv levde jag i en felaktig uppfattning om jag hade ont om tid, men jag såg på teven minst två timmar varje kväll! Det här konceptet som bygger på att man tränar ihop, i en grupp, det tilltalar verkligen mig, och helt klart väldigt många andra också. Det vore verkligen kul om fler tjejer och kvinnor kom hit och tränade. Det här mår man bra av, och för er som har svårt att hålla vikten så ska jag också säga det att under ett enda träningspass bränner man ca 500 kcal. Kanske syns vi där på Curves inom kort? Alla kan komma igång med sin träning när som helst i livet. Det är aldrig för sent att börja.